Tesla вирубить ліс, аби побудувати там завод: рішення суду

11:03, 21 февраля 2020
Завод Tesla поруч Берліна у федеральній землі Бранденбург має запрацювати з літа 2021 року.
Tesla вирубить ліс, аби побудувати там завод: рішення суду
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Суд у Німеччині дозволив компанії Tesla вирубати ліс, аби побудувати першу європейську гігафабрику. Про це йдеться у рішенні Вищого адмінсуду Берліна і Бранденбурга. Воно ухвалене в четвер, 20 лютого, і не підлягає оскарженню.

Відомо, що цей самий суд розпорядився тимчасово зупинити розчищення ділянки. Тепер він відхилив скаргу активістів федеральної екологічної спілки «Зелена ліга» (Grüne Liga e. V.).

Судді не виявили порушень у тому, що влада регіону дозволила підготовчі будівельні заходи. Вирубка лісу в Німеччині не дозволена в період гніздування птахів, що починається 1 березня і триває до осені, тож лісозаготівельна техніка прибула на дільницю в середині лютого і приступила до роботи.

Завод Tesla поруч Берліна у федеральній землі Бранденбург має запрацювати з літа 2021 року. Очікується, що щорічно там будуть випускати 150 тисяч електромобілів Tesla Model 3 і Model Y. У перспективі обсяг виробництва має зрости до 500 тисяч одиниць на рік.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що компанія Tesla зіштовхнулась із проблемами: суд в Німеччині заблокував будівництво заводу.

Також ми писали про список уживаних автомобілів, які можна продати з рекордною швидкістю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день