Парламент схвалив законопроект про викривачів корупції

11:46, 17 октября 2019
За документ проголосували 252 народних депутати.
Парламент схвалив законопроект про викривачів корупції
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

На засіданні 17 жовтня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект №1010, автором якого є Президент Володимир Зеленський, «Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції"». Про це йдеться на сайті парламенту.

Законопроект підтримали 252 нардепи. Документом визначається правовий статус викривачів корупції, їх права та гарантії захисту; нормується порядок розкриття викривачем корупції інформації; передбачається звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення та забезпечення держзахисту викривачів корупції, зокрема захисту їх трудових прав.

Реалізація закону потребуватиме витрат з держбюджету України, спрямованих на фінансування заходів щодо забезпечення дотримання прав і гарантій безпеки викривачів і виплату компенсацій викривачам. Відповідно до закону, виплата винагороди викривачу здійснюється відразу після рішення суду і не залежить від повернення завданих державі збитків.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет рекомендує депутатам ухвалити законопроект про викривачів за основу.

Також ми писали, що сума заохочення для викривача буде сягати 10% від предмета корупційного злочину.

Крім цього, депутат Верховної Ради прокоментував законопроект про викривачів, що визначений Президентом як невідкладний.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду