Зеленський пропонує арештовувати за наркозлочини без застави: законопроект

12:47, 24 июля 2020
На сайті Ради зареєстровано законопроект про внесення зміни до статті 183 КПК щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні.
Зеленський пропонує арештовувати за наркозлочини без застави: законопроект
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Президент України Володимир Зеленський пропонує заборонити призначати заставу у якості запобіжного заходу при скоєнні злочинів, пов'язаних зі збутом і оборотом наркотиків. Відповідний законопроект № 3915 зареєстрований на сайті Верховної ради 21 липня.

«Цілями та завданнями проекту Закону є запровадження юридичного механізму реальної ізоляції (обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави) від суспільства осіб, які обґрунтовано підозрюються, обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу України», — сказано у пояснювальній записці.

Зокрема, у цій статті передбачена відповідальність за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Очікується, що цей закон дасть змогу правоохоронним органам ефективніше протидіяти незаконному розповсюдженню на території України наркотиків та психотропних речовин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду