Верховна Рада розглядає зміни до Податкового та Кримінального кодексів: пряма трансляція

13:01, 15 декабря 2021
У порядку денному ряд важливих законопроектів.
Верховна Рада розглядає зміни до Податкового та Кримінального кодексів: пряма трансляція
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У середу, 15 грудня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, на якому планується розглянути питання про призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на три вакантні посади за квотою Верховної Ради України. Про це йдеться на офіційному сайті Ради.

Ряд законопроектів планується розглянути першому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері містобудівної діяльності», № 5877;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги», №6306;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво», №56885688-1;

- «Про внесення змін до Закону України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів)», №4614.

У другому читанні планується розглянути проекти законів, серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення», №5873;

- «Про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління», № 5572;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних», №3474;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій», №4147;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)», № 4278;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту», № 4577;

- «Про внесення змін до Закону України "Про засади державної регіональної політики"», № 5323.

Повторно у другому читанні пропонується розглянути проект Закону «Про кредитні спілки», № 5125.

Планується розгляду проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу», № 5032.

Окрім того, у порядку денному ратифікаційні законопроекти, проекти постанов про призначення позачергових виборів і перейменування населених пунктів.


13:58 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:55 Верховна Рада 288 голосами "за" прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних, №3474.


13:52 За результатами голосування проект Постанови 331 голосом «за» прийнято в цілому.

Постановою позачергові вибори Золотоніського міського голови Золотоніського району Черкаської області призначено на неділю 27 березня 2022 року.


13:49 Народні депутати розглянули проект Постанови про призначення позачергових виборів Золотоніського міського голови Золотоніського району Черкаської області, №6373.


13:47 Верховна Рада 319 голосами прийняла законопроект в цілому.


13:40 Депутати розглянули питання ратифікації.

Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі "Креативна Європа" (2021-2027), №0138, доповіла заступник Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва.

Метою законопроекту є виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі "Креативна Європа" (2021 - 2027), вчиненої 12 жовтня 2021 року у м. Києві.

Україна бере участь у програмі Європейського Союзу «Креативна Європа» з 2016 року. Програма спрямована на підтримку та посилення конкурентоспроможності європейського культурного, креативного та аудіовізуального секторів, а також розвиток та просування культурного та мовного розмаїття й збереження культурної спадщини країн Європи. Бюджет

Програми на 2021-2027 роки складає 2,4 млрд. євро.

Перший заступник Голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Вадим Галайчук доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.


13:33 Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення, №5873.

За результатами голосування законопроект 304 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому.


13:21 За результатами голосування законопроект №6306 не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу («за» - 222) і був направлений на доопрацювання («за» - 244).


13:00 Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу з урахуванням необхідності внесення змін до інших статей законодавчих актів, до яких запропоновано зміни, та інших законів України, що не були предметом розгляду в першому читанні.


12:50 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги, №6306, доповідає народний депутат Ольга Стефанишина.

З початку впровадження в Україні програми медичних гарантій виникла низка проблем, що потребує законодавчого уточнення з огляду на практичну діяльність НСЗУ щодо реалізації програми, взаємодії з законтрактованими закладами охорони здоров’я, а також забезпечення функціонування електронної системи охорони здоров’я та забезпечення дотримання законодавства про захист персональних даних у частині, що стосуються медичного обслуговування.

Проект закону розроблений з метою підвищення ефективності діяльності НСЗУ як єдиного державного закупівельника медичних послуг у її взаємодії із надавачами медичних послуг щодо реалізації державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення України.


12:42 За результатами голосування законопроект 253 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому.


12:30 Після закінчення перерви народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління, №5572.


11:59 У пленарному засіданні оголошено перерву.


11:57 Верховна Рада 348 голосами прийняла проект Постанови про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області №6378.


11:55 На вакантні посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення призначено Олександра Бурмакіна, Ольгу Герасим’юк і Олега Черниша.


11:47 За результатами рейтингового голосування на голосування було поставлено три кандидатури, які набрали найбільше голосів.


11:34 Головуючий поставив на рейтингове голосування кандидатури на заміщення вакантних посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.


11:26 В обговоренні виступають представники депутатських фракцій і груп.


11:17 Голова Комітету відповів на запитання народних депутатів.


11:15 Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв у виступі повідомив, що Комітет розглянув на своєму засіданні результати конкурсу про відбір кандидатів на заміщення трьох вакантних посад за квотою Верховної Ради України і рекомендує провести рейтингове голосування щодо 13 кандидатур.


11:01 Народні депутати розглядають питання про призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на три вакантні посади за квотою Верховної Ради України.


11:58 За результатами голосування законопроект №5877 прийнято за основу 236 голосами «за».


10:56 Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


10:53 Заступник Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Павлюк доповів рішення Комітету. Він зазначив, що законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу в частині удосконалення складів адміністративних та кримінальних правопорушень у сфері містобудування, а також передбачається суттєве посилення та персоніфікація відповідальності суб’єктів містобудування за порушення вимог законодавства у цій сфері.


10:46 Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері містобудівної діяльності, №5877, доповідає народний депутат Олена Шуляк.

Вона зазначила, що законопроектом з метою врівноваження дерегуляційних заходів передбачених проектом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» та підвищення ефективності інституту відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності пропонується внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині актуалізації складу злочинів за правопорушення у сфері містобудування, а також збільшення відповідальності за злочини, передбачені відповідними кодексами.


10:44 Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


10:39 Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Юлія Тимошенко.


10:04 Народні депутати виступають з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


10:02 Руслан Стефанчук повідомив, що вперше за свою історію телеканал «Рада» оновлюється і відсьогодні починає мовлення у форматі HD. «Вже незабаром глядачі побачать не тільки якісну картинку, а й нові студії, оновлений майданчик для брифінгів і пресконференцій народних депутатів тощо», - сказав він.

Голова Верховної Ради запросив до співпраці з оновленим каналом усіх голів депутатських фракцій, усіх народних депутатів: «Будьте активними учасниками ефіру, розповідайте про свою роботу на благо України і українського народу».


10:01 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада відмінила сесійний тиждень з 10 по 14 січня.

Додамо, що в Україні можуть посилити відповідальность за порушення міграційного законодавства.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду