Народ України  матиме право законодавчої ініціативи

16:45, 30 августа 2019
Президент вимагає невідкладно надати народу право створювати законопроекти.
Народ України  матиме право законодавчої ініціативи
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Президент України подав до Верховної Ради України законопроект № 1015 від 29.08.2019 р. про внесення змін до статті 93 Конституції України (Щодо законодавчої ініціативи народу).

Відповідно до законопроекту право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить народу, Президентові України, Кабінету міністрів України, народним депутатам України та реалізується ними у випадках і порядку, визначених Конституцією України і законами України.

Перелік суб'єктів права законодавчої ініціативи, визначений на сьогодні статтею 93 Конституції України, є звуженим та позбавляє можливості виступати таким суб'єктом безпосередньо народ України як єдине джерело влади.

Крім того, пропонується доповнити Конституцію України засадничою нормою щодо законодавчої процедури, згідно з якою закон ухвалюється відповідно до вимог законодавчої процедури, визначеної Конституцією України та законами України.

На думку народного депутата України Ірини Верещук, для подання законопроекту народної ініціативи потрібно зібрати 100 000 підписів українців.

Ми також писали, що «Великий Брат» вже спостерігає за нардепами.

 

 

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області