Оксана Маркарова анонсувала окрему програму роботи нової Податкової служби з ФОПами

17:35, 25 октября 2019
Обслуговування малого і мікробізнесу повинно стати пріоритетом, без будь-якого податкового тиску, — наголосила міністр фінансів.
Оксана Маркарова анонсувала окрему програму роботи нової Податкової служби з ФОПами
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

«Для справжніх фізосіб-підприємців та мікробізнесу на першій-другій-третій групах ризику ніякого немає. Ми не чіпаємо ліміти. Більше за те, для другої групи парламент збільшив ліміт до двох з половиною мільйонів», — прокоментувала міністр фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю виданню LB.UA нещодавно ухвалений закон про РРО.

Вона наголосила, що підприємцям не треба встановлювати собі дорогі касові апарати, які через посередників коштують чимало та є недешевими в обслуговуванні.

«Ми пропонуємо безкоштовну електронну програму на сайті Державної податкової служби, яку по API можуть забирати всі. Ми відтестували вісім новітніх програм. Відтестуємо стільки, скільки треба, — хоч 50, хоч 100. Ця фіскалізація настане тільки 1 січня 2021 року. Вона буде зручна, безкоштовна і не тягнутиме за собою якихось драконівських штрафів», — пояснила міністр.

Оксана Маркарова наголосила, що закон було ухвалено не задля додаткових надходжень до бюджету, а для того, щоб малий бізнес вів свої справи прозоро, не витрачаючи на це додаткових ресурсів.

А ось на великі компанії, які ухилялися від сплати податків, маскуючись під ФОПи, чекають зміни. 

«Вони мають рік на те, щоби поправити свою бізнес-модель і сплачувати податки як належить», — зазначила Маркарова.

«От і все, що зміниться. Тобто ніякого драматизму, ніякого погіршення. На жаль, наразі ми чуємо багато міфів, які поширюють великі компанії, а не сам малий бізнес. І ми зараз, ще за рік до запровадження, втілимо спеціальну програму для справжніх ФОПів, щоб відповісти на їхні побоювання тиску з боку податківців. Не тільки тиску не буде, а буде окрема програма роботи нової Податкової служби з малим бізнесом.

Міністерство фінансів і Податкова служба дуже чітко комунікують з підприємцями. Обслуговування малого і мікробізнесу взагалі повинно стати пріоритетом, без будь-якого податкового тиску», — пояснила міністр фінансів.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала про те, що Пленум ВС вимагає ветувати законопроект 1008.

Також оприлюднювали нові правила для встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду