Галина Третьякова анонсувала збільшення пенсійного віку з 2023 року

09:00, 7 февраля 2020
З 2023 року збільшуємо пенсійний вік один раз на рік на один місяць, — Галина Третьякова.
Галина Третьякова анонсувала збільшення пенсійного віку з 2023 року
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Підвищення пенсійного віку в Україні — невідворотній процес. Про це розповіла голова парламентського Комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова в інтерв’ю ЕП.

«Підвищення пенсійного віку — невідворотній процес. Є дослідження Світового банку. У ньому йдеться про те, що у 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою будуть отримувати 40% громадян. Всі інші будуть отримувати мінімальну пенсію», — заявила Галина Третьякова.

За її словами, уряд включив у солідарну систему ФОП, які сплачують близько 800 грн єдиного податку, а претендують на 1600 грн мінімальної пенсії.

«Якщо ми піднімемо прожитковий мінімум до 4 тис. грн, то вони теж сплачуватимуть мінімум, а зобов’язань держава візьме на себе в чотири рази більше», — сказала вона.

Також вона зазначила, що в майбутньому українці сплачуватимуть більше податків, щоб утримувати тих, хто сьогодні сплачує податків менше.

«Не потрібно було ФОП вводити у систему пенсійного забезпечення. Це можна було робити через 10-20 років. У ЄС почали включати самозайнятих у пенсійну систему з 2000-х років, коли стали багатшими», — пояснила Третьякова.

Народний депутат так бачить ситуацію в Україні: або ми залишаємо пенсійний вік, і у нас поступово погіршуватиметься ситуація, або ухвалюємо рішення, що з 2023 року збільшуємо пенсійний вік один раз на рік на один місяць.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про пенсійну реформу: які важливі зміни чекають на українців у 2020 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день