В МОЗ назвали пріоритетні напрямки лікування у цьому році

19:45, 20 февраля 2020
Напрями обрані по принципу найбільшої смертності українців.
В МОЗ назвали пріоритетні напрямки лікування у цьому році
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

В пріоритеті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) цього року буде лікування мозкового інсульту, інфаркту, пологи та допомога новонародженим. Вони обрані по принципу найбільшої смертності українців.

Про це під час ток-шоу «Право на владу» заявила директор департаменту комунікацій Національної служби здоров’я Тетяна Бойко.

За її словами на сьогодні до пакету медичних гарантій на сьогодні входять: первинна медична допомога, екстрена медична допомога, програма доступних ліків, амбулаторно-поліклінічна допомога, стаціонарна допомога, паліативна допомога (полегшення страждань тяжко хворих), реабілітація.

«Лікарні почнуть працювати з 1 першого квітня за новою системою  фінансування. У кожній з лікарень буде чіткий перелік послуг, які громадянин вже сплатив через національну службу здоров’я. Якщо раніше був принцип фінансування ліжко-місць, який сприяв невиправданій госпіталізації і тривалому перебуванню особи в лікарні, то зараз в центрі системи пацієнт і медична послуга. Якщо медичний заклад надає пацієнту медичну послугу, то ми за це контрактуємо і за це сплачуємо,» - також відзначила чиновник.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в МОЗ України заявили, що в державі не зафіксовані випадки коронавірусу COVID-19. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області