Чи є друга хвиля захворюваності на коронавірус неминучою: Віктор Ляшко розповів деталі

14:20, 12 апреля 2020
Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів, — головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
Чи є друга хвиля захворюваності на коронавірус неминучою: Віктор Ляшко розповів деталі
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Коронавірус може повернутися вже у жовтні. Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю «Лівому берегу».

Також, за його словами, Зеленський запропонував академікам мільйон доларів за вакцину від коронавірусу.

Так, на питання, чи є друга хвиля захворюваності на коронавірус неминучою та чи після виходу України з карантину, вірус же одразу почне поширюватися активніше, Віктор Ляшко зазначив наступне:

«Не можу сказати. Але, думаю, до жовтня всі країни вже будуть підготовлені зовсім інакше. Чому я кажу про жовтень – на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно. 

Потрібно подивитися, як вірус буде мутувати, і як імунітет з цими мутаціями справлятися. Якщо ми будемо мати стійкий імунітет до цього віруса і мутації не будуть спричиняти хворобу – це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація буде призводити до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях.  

І більше ніколи не вітатися за руку?

І забути про каву в парку, і спілкуватися лише через скайп. Але я маю надію, що все ж таки буде вакцина або препарати для лікування». 

Що стосується заяв про створення вакцини, головний санітарний лікар зазначив наступне.

«Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів», — зазначив Віктор Ляшко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області