Зеленський про закінчення карантину: люди мають розуміти, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес

14:52, 21 апреля 2020
Уряд планує продовжити карантинні заходи, пік захворюваності на коронавірус ще не пройдено.
Зеленський про закінчення карантину: люди мають розуміти, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Кабмін планує продовжити карантинні заходи, адже пікового періоду  захворюваності ще не було. Про це повідомили на нараді під головуванням Володимира Зеленського, інформує прес-служба Офісу Президента.

За прогнозами пік захворюваності очікується на початку травня.

На нараді розглядали різні можливості пом’якшення карантину заради психологічної підтримки громадян та запуску економіки.

«Треба точно сказати людям, коли й що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом’якшуватися карантин», – наголосив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернув увагу на те, що для початку потрібно пом’якшувати карантинні заходи на некритичних об’єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки.

На нараді також обговорили подальше забезпечення країни засобами захисту. Координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 організувала закупівлі засобів, яких вистачить на наступні три тижні. Надалі постачання забезпечуватиме МОЗ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що станом на 21 квітня в Україні  6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Володимир Зеленський прокоментував порушення карантину на Великдень.

Також поліція повідомила про кількість правопорушників карантину в українських храмах на Великдень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області