Шмигаль розповів, якою логікою керувався уряд, направляючи кошти з коронавірусного фонду на дороги

08:03, 22 августа 2020
На думку Шмигаля, на рішення направити кошти з Фонду боротьби з коронавірусом на дорожні роботи вплинули самі українці.
Шмигаль розповів, якою логікою керувався уряд, направляючи кошти з коронавірусного фонду на дороги
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Голова Кабміну Денис Шмигаль вважає, що перерозподіл коштів, які передбачалися на боротьбу з коронавірусом, на роботи з будівництва доріг, уже дав позитивний ефект економіці України. Також він зауважив, що до цієї ідеї уряд підштовхнули самі українці. Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Ковід-фонд і дороги. Питання фінансування дорожнього будівництва за рахунок коштів Фонду боротьби з коронавірусом постійно викликає дискусії в суспільстві. Хочу наголосити на правильності цього рішення. Якщо з початку карантину люди переважно боялися хворіти, то потім лише чверть громадян боялися самої епідемії, а інші мали страх перед економічними наслідками, спричиненими коронакризою.

Саме це і зумовило перерозподіл коштів. Ми розуміли, що заробітні плати медикам, закупівля медикаментів, засобів захисту, облаштування лікарень і таке інше – це, безперечно, вкрай важливі речі. Та ще важливіше було підтримати людей і зменшити тиск на економіку в цілому. І один з кращих шляхів – це інвестиції у будівництво. Масштабне дорожнє будівництво – саме те, що забезпечує великий мультиплікатор по створенню робочих місць та розігрів економіки. 

Якщо у когось і досі виникають сумніви стосовно правильності перерозподілу коштів Ковід-фонду на «Велике будівництво», я готовий їх розвіювати з цифрами в руках», – сказав він.

«Ефект проявився у всіх сферах – і в середньому, і в малому, і в мікробізнесі. За рахунок цього світова криза та карантинні обмеження не мали вкрай негативного впливу на економіку. Ми впровадили кредитні та інвестиційні програми, компенсували втрати за збережені робочі місця, спростили реєстрацію та нарахування допомоги безробітним. Все це сприяло боротьбі з наслідками Covid-19. Якщо у когось і досі виникають сумніви стосовно правильності перерозподілу коштів Ковід-фонду на «Велике будівництво», я готовий їх розвіювати з цифрами в руках. У нас від початку карантину дуже різко зросла кількість зареєстрованих  безробітних – з 320 тисяч до більш ніж 500 тисяч. На сьогодні ми офіційно працевлаштували близько 240 тисяч людей. Якщо на піку реєстрації були такі дні, коли в центрах зайнятості реєструвалося по 6-7 тисяч людей одночасно, то сьогодні ця цифра пішла на спад. Це якраз динамічний показник, який демонструє певне покращення економічної ситуації. І що найважливіше для мене, стабілізацію ситуації в сфері зайнятості.

Ми продовжимо програму «Велике будівництво», зокрема, будівництво доріг, і розпочнемо також проекти по будівництву мостів. Це більш складні інженерні споруди, тому вони дадуть імпульс до розвитку промисловості з високою доданою вартістю. Логіка уряду і Президента України в тому, щоб у країні широко діяли заходи економічного стимулювання. Без цього кризу не подолати», – підкреслив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області