У ВККС розповіли про графіки конкурсів у Верховний Суд та Антикорсуд

19:00, 23 октября 2018
12 та 14 листопада відбудуться конкурси в ВС та Антикорсуд.
У ВККС розповіли про графіки конкурсів у Верховний Суд та Антикорсуд
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила дати проведення кваліфікаційного оцінювання під час конкурсів до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду і його Апеляційної палати, повідомляє ВРП.

Згідно з графіком конкурсу дворівневий іспит для кандидатів до ВС та ВАКС призначено на 12 та 14 листопада. Зокрема 12 листопада протягом 2,5 годин всі кандидати складатимуть анонімне письмове тестування, а 14 листопада протягом 5,5 годин писатимуть практичне завдання — проект судового рішення відповідного суду.

Другою частиною кваліфікаційного оцінювання після іспиту стануть співбесіди для успішних кандидатів. Планується, що з кандидатами, які успішно складуть іспит до Вищого антикорупційного суду, співбесіди за участі Громадської ради міжнародних експертів будуть проведені вже у грудні 2018 року — січні 2019-го (включно). З кандидатами до Верховного Суду співбесіди проведуть у IV кварталі 2018 року — І кварталі 2019-го.

"Зараз на порядку денному країни — створення нових судів на підставі публічних конкурсів. Наразі всі зусилля спрямовані на оптимізацію часу для проведення одночасно декількох конкурсів. Комісія вже має досвід проведення масштабних процедур за участі великої кількості людей, тому, маючи відпрацьований технологічний алгоритм, можемо запропонувати оптимальну швидкість при вдосконаленій методології. А це, безумовно, дуже важливо, оскільки є великі очікування щодо появи нового Антикорупційного суду та розвантаження роботи суддів нового Верховного Суду", — прокоментував строки проведення іспитів голова ВККС Сергій Козьяков.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ВККС оголосила дату розгляду кандидатур до Вищого антикорсуду та Верховного Суду. В п'ятницю, 26 жовтня, Комісія розгляне питання щодо відповідності осіб вимогам до кандидата на посаду судді Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Також ми повідомляли про те, що ВККС продовжить співбесіди з суддями місцевих і апеляційних судів. У вівторок, 23 жовтня, Комісія проведе співбесіди за результатами дослідження досьє суддів в рамках кваліфоцінювання суддів місцевих і апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області