ВККС рекомендувала чотирьох суддів для переведення до апеляційних судів

13:02, 21 декабря 2018
Зазначених суддів переведуть до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.
ВККС рекомендувала чотирьох суддів для переведення до апеляційних судів
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 20 грудня 2018 року, розглядалось питання щодо рекомендування суддів апеляційних судів, які підтвердили здатність здійснювати правосуддя у відповідному суді за результатами кваліфікаційного оцінювання, для переведення на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня без конкурсу.

Комісія ухвалила рішення рекомендувати для переведення чотирьох суддів апеляційних судів:

  • суддю Апеляційного суду Одеської області Олександра  Потаніна — на посаду судді Одеського апеляційного суду;
  • суддю Апеляційного суду Харківської області Валерія Бездітко — на посаду судді Харківського апеляційного суду;
  • суддю Апеляційного суду Харківської області Олександра Хорошевського — на посаду судді Харківського апеляційного суду;
  • суддю Харківського апеляційного адміністративного суду Геннадія Бершова — на посаду судді Другого апеляційного адміністративного суду.

Нагадаємо, 29 грудня 2017 року Указом Президента України № 452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» було утворено загальні апеляційні суди. Двома іншими Указами (№ 454/2017 та № 455/2017) утворено апеляційні господарські суди в апеляційних округах та апеляційні адміністративні суди в апеляційних округах.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 18 грудня розглянула питання про переведення суддів ліквідованих апеляційних судів. ВККС рекомендувала двох суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.

Крім того, ВРП нагородила заохочувальними відзнаками 5 суддів. У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день