Повноваження членів Нацради: до суду надійшли заяви про забезпечення позовів

16:36, 18 сентября 2019
ОАСК просять заборонити трьом членам Нацради брати участь у засіданнях, де обговорюються питання порядку денного.
Повноваження членів Нацради: до суду надійшли заяви про забезпечення позовів
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Окружний адміністративний суд Києва просять заборонити Ользі Герасим’юк, Олександру Ільяшенку та Олегу Чернишу брати участь у засіданнях Нацради, під час яких обговорюються та голосуються питання порядку денного, які стосуються телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА».

У заявах про забезпечення позовів, які надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва, позивачі просять суд заборонити до набрання судовим рішенням у справі законної сили членам Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ользі Герасим’юк, Олександру Ільяшенку та Олегу Чернишу брати участь у засіданнях Нацради, до порядку денного яких включені питання стосовно телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА». Також суд просять заборонити цим членам Ради голосувати за відповідні рішення з питань порядку денного. 

Нагадаємо, нещодавно до ОАСК надійшли позови, в яких позивачі просять суд визнати протиправними дії членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення О. Герасим’юк, О. Ільяшенка та О. Черниша щодо участі 1 серпня у засіданні Нацради та  голосування на даному засіданні за рішення з питань порядку денного, зокрема і щодо призначення позапланової перевірки позивачів.

Окрім цього, суд просять встановити у них відсутність з 4 липня 2019 року повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, оскільки, на думку позивачів, скінчився 5-річний термін здійснення ними відповідних повноважень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ОАСК зупинив провадження у справі за позовом Станіслава Шевчука.

Також ОАСК відклав підготовче засідання у справі щодо скасування міжнародного іспиту для студентів-медиків.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день