Антикорсуд відклав підготовче судове засідання у справі колишнього аеродрому «Застава»

11:11, 10 февраля 2022
Засідання було відкладено через неприбуття одного з обвинувачених.
Антикорсуд відклав підготовче судове засідання у справі колишнього аеродрому «Застава»
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У середу, 9 лютого, у Вищому антикорупційному суді було заплановане підготовче судове засідання за обвинуваченням шістьох осіб у заволодінні коштами бюджету Одеси на придбанні майна колишнього аеродрому «Застава». Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Обвинувачений, директор приватної авіакомпанії, не з’явився у судове засідання. Колегія суддів ВАКС визнала неповажними причини його неприбуття та постановила здійснити привід обвинуваченого в наступне судове засідання, призначене на 18 лютого 2022 року о 12:00.

Окрім цього, Антикорсуд постановив порушити перед органом, що згідно із законом уповноважений притягувати адвоката до дисциплінарної відповідальності, питання про дисциплінарну відповідальність захисника вказаного обвинуваченого.

Також колегія суддів задовольнила клопотання адвоката директорки бюро з оцінки майна щодо звільнення її від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності за ч. 1 ст. 366 КК України.

Нагадаємо, обвинуваченими у справі є: колишній керівник департаменту комунальної власності Одеської міської ради; ексголова постійної комісії ОМР; директор юридичного департаменту ОМР; директор приватної авіакомпанії та засновник товариства.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський підписав закон про відповідальність за неповагу до ВАКС.

Також ми розповіли, що Антикорсуд продовжив строк дії обов’язків, покладених на виконуючого обов’язки заступника Одеського міського голови.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду