Надія Савченко звернеться до ЄСПЛ: заява екс-льотчиці

14:47, 29 октября 2018
Заарештована народна депутатка звертається за консультацією до екс-заступника генпрокурора України Рената Кузьміна.
Надія Савченко звернеться до ЄСПЛ: заява екс-льотчиці
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Екс-льотчиця, політв'язень Кремля, а також діючий народний депутат України, що знаходиться під арештом у зв'язку зі звинуваченням у підготовці державного перевороту, Надія Савченко заявляє про намір подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) та просить консультації з цього приводу у колишнього першого заступника генпрокурора України. Про це стало відомо із відкритого листа нардепа, адресованого Ренату Кузьміну, що був опублікований на сторінці Надії Савченко у Facebook.

У відкритому листі колишня бранка Кремля звернулася до екс-заступника генерального прокурора України (у 2010-2013 рр.) Рената Кузьміна. Савченко просить у юриста консультації щодо можливого звернення до Європейського суду. Екс-льотчиця зазначила, що, на її думку, співпраця Кузьміна із її адвокатами «посилить шанси на перемогу України над свавіллям і беззаконням». Успіх її звернення до ЄСПЛ, як вважає Надія Савченко, стане «спільною перемогою українського народу».

У листі до Рената Кузьміна заарештована народна депутатка також виклала свої погляди щодо ситуації на Сході України. Зокрема, вона порівняла події на Донбасі із подіями Євромайдану. Колишня військова ЗСУ вважає, що і «Майдан», і «Донбас» є проявами «волевиявлення народу шляхом збройного повстання проти влади», а отже, і учасників Революції гідності, і сепаратистів на Сході України «потрібно судити одним законом».

Нагадаємо, що, як повідомляла «Судово-юридична газета», 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко.

Також нам стало відомо, що, станом на 1 серпня, СБУ і ГПУ завершили слідство у справі щодо нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана, яких звинувачують у підготовці терористичного акту і спробі повалення державної влади.

Пізніше, 29 серпня, Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам нардепа Надії Савченко в задоволенні скарги про зміну запобіжного заходу.

Також нагадаємо, що у понеділок, 22 жовтня, Шевченківський районний суд міста Києва переніс розгляд справи щодо продовження арешту нардепа Надії Савченко на 23 жовтня. Таке рішення було прийнято через відсутність представників сторони захисту.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області