НАЗК взялося за посадовців секретаріату Кабміну, прокурорів і поліцейських

12:59, 24 октября 2018
Усього було направлено до суду 15 протоколів.
НАЗК взялося за посадовців секретаріату Кабміну, прокурорів і поліцейських
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

НАЗК направило до суду 15 протоколів про адміністративні правопорушення за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій та неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, передає прес-служба Агентства.

Зазначається, що у декларації голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Муляренка було виявлено недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму 242,67 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Колишній проректор НАУ Валерій Чепіженко не вніс інформацію до Єдиного державного реєстру у зв’язку з отриманням у приватну власність двох квартир вартістю 365 190 грн та 535 680 грн. Також він несвоєчасно без поважних причин подав декларацію перед своїм звільненням.

Ще 11 протоколів направлено до суду щодо нинішніх та звільнених посадовців  Національної поліції, ДФС, секретаріату Кабміну, Київської міськради, Київської прокуратури та ДП «Укрхімтрансаміак», які несвоєчасно подали декларації та не повідомили про суттєві зміни в майновому стані.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК направило до суду 8 протоколів за дії, які містять ознаки адміністративних корупційних порушень. Чотири з них — щодо депутата Луцької міськради, який використовував свої повноваження в приватних інтересах.

Крім того, ми писали, що Україна виконала лише половину рекомендацій щодо боротьби з корупцією. З 26 рекомендацій, затверджених антикорупційною мережею ОЕСР рік тому, було виконано 18.

Також нам стало відомо, що НАЗК запустило систему логічного і арифметичного контролю декларацій чиновників. Система буде визначати доцільність і обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області