Ходили селом голодні: на Київщині затримали чоловіка, який тримав у рабстві 28 людей

18:24, 24 октября 2018
Інцидент стався у смт Глеваха.
Ходили селом голодні: на Київщині затримали чоловіка, який тримав у рабстві 28 людей
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У смт Глеваха Київської області чоловік незаконно утримував 28 іноземців. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області.

Про юрбу людей, що ходили селом, правоохоронцям повідомили місцеві жителі.

«Люди розповіли, що селищем ходять іноземці та просять їсти. На місце одразу виїхали наряди поліції, в тому числі і поліція охорони», — йдеться у повідомленні.

Зараз усі 28 в’єтнамців знаходяться у Васильківському райвідділі, де за ними наглядають співробітники поліції.

«Їх передадуть працівникам Державної міграційної служби для розміщення у відповідних закладах для нелегальних мігрантів», — відмітили у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Зловмисника, котрий утримував іноземців, затримали згідно зі ст.208 КПК України. Слідчо-розшукові заходи із встановлення інших причетних до злочину тривають.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Харкові працівники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми спільно зі співробітниками Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України викрили 30 іноземців, які перебували на території України з порушеннями міграційного законодавства.

Крім того, ми писали, що в Одесі поліція затримала 17 нелегальних мігрантів. Відомо, що люди були затримані на ринках "7 кілометр" і "Привоз". Серед затриманих шестеро осіб прибули з В'єтнаму, п'ятеро — з Узбекистану, четверо — з Китаю і двоє — з Азербайджану.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області