Пенсії для військових: суд скасував окремі пункти постанови про перерахунок виплат

18:43, 13 декабря 2018
Окружний адмінсуд Києва вирішив, що пункти постанови Кабміну звужують права і свободи військових пенсіонерів.
Пенсії для військових: суд скасував окремі пункти постанови про перерахунок виплат
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом до Кабінету Міністрів України щодо визначення обмеженого переліку підстав для перерахунку пенсій військовим пенсіонерам. Розгляд даної справи тривав з березня нинішнього року. Про це повідомляє прес-служба суду.

Рішенням від 12 грудня, Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив відповідний позов і визнав протиправними та нечинними пункти 1, 2 постанови Кабміну від 21 лютого 2018 року №103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб» та зміни до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військ служби, та деяких інших осіб», які затверджені відповідною постановою Кабінету Міністрів України.  

На думку суду, оскаржуваними нормативно-правовими актами, звужено зміст та обсяг існуючих прав і свобод осіб, які звільнені з військової служби в частині визначення складових для грошового забезпечення для перерахунку пенсій.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Кабміні розповіли про два етапи підвищення пенсій для військових. До початку 2020 року розмір виплат для військових пенсіонерів зросте вдвічі порівняно з 2017 роком. Найближче підвищення заплановане на 1 січня 2019 року. Військові пенсіонери отримають надбавку в 750 гривень.

Також ми повідомляли, що в березні 2019 року в Україні проведуть індексацію пенсійних виплат. В середньому розмір пенсій зросте на 17%.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день