Конфлікт інтересів: НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо депутатів

12:58, 10 января 2019
Усього було направлено до суду 4 протоколи.
Конфлікт інтересів: НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо депутатів
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 4 протоколи про адміністративні правопорушення, складені стосовно двох посадовців за недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, передає прес-служба НАЗК.

Так, 2 протоколи складено стосовно депутата Київської міської ради Романа Марченка, який не повідомив у встановленому порядку про наявний у нього реальний конфлікт інтересів та проголосував за включення до порядку денного засідання Київської міської ради питання щодо приватизації земельної ділянки його дружини.

Ще 2 протоколи про адміністративні правопорушення складено стосовно депутата Івано-Франківської міської ради Олександри Федорук, яка не повідомила про наявний у неї реальний конфлікт інтересів та проголосувала за відведення земельної ділянки суб'єкту господарювання, у якому сама ж є учасником. Таким чином, депутат вчинила адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні  

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК за результатами перевірки внесло припис меру Києва Віталію Кличку. Національне агентство встановило порушення вимог статті 19 Закону, а саме: не було затверджено антикорупційну програму Київської міської ради на 2017 рік.

Також ми повідомляли, що НАЗК внесло приписи голові Держводагентства та іншим чиновникам. НАЗК внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду