Частина киян отримає матеріальну допомогу: що слід знати

06:45, 4 марта 2019
Завдяки перерозподілу коштів фінансування направлять на деякі заходи.
Частина киян отримає матеріальну допомогу: що слід знати
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У Києві додатково виділять 50,986 млн грн на надання матеріальної допомоги киянам-уповноваженим членам сімей загиблих киян-учасників антитерористичної операції за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, передає «Вечірній Київ».

Фінансування передбачене у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам».  Відповідне рішення підтримали депутати під час сесії Київради. Зміни у програмі також дозволять додатково передбачили ще одну виплату до визначних дат окремим категоріям соціально незахищених верств населення та ветеранам війни міста.

Завдяки перерозподілу коштів фінансування направлять на такі заходи:

  • надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям та киянам, які опинилися у складних життєвих обставинах, для районних державних адміністрацій згідно з потребою – 47,6 млн грн;
  • забезпечення осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю мобільними системами екстреного оповіщення з їх абонентською підтримкою – 34,4 млн грн;
  • забезпечення безкоштовним харчуванням та продуктовими наборами малозабезпечених одиноких громадян та інших киян – 5 млн грн.

«Також у програмі з’явиться ще один захід – щодо виготовлення посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України. На його реалізацію додатково з бюджету міста буде виділено 4,8 тис. грн.», – прокоментував директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, мають право на дострокове призначення пенсії за віком як учасники бойових дій з часу звернення.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Кулеша
    Лариса Кулеша
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Шейко
    Тетяна Шейко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Баргаміна
    Наталія Баргаміна
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Володимир Гребенюк
    Володимир Гребенюк
    суддя Подільського районного суду міста Києва