Корупційний скандал: в Укроборонпромі відповіли на нові звинувачення журналістів

11:45, 5 марта 2019
В концерні не вважають завищеною ціну закуплених військових деталей для ремонту Ан-26.
Корупційний скандал: в Укроборонпромі відповіли на нові звинувачення журналістів
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

В державному концерні «Укроборонпром» назвали маніпулятивною інформацію із третьої частини журналістського розслідування програми «Наші гроші» про розкрадання державних коштів при проведенні капітального ремонту двох літаків Ан-26. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у вівторок, 5 березня, прес-службою держконцерну.

Зокрема, в заяві названа некоректною інформація про закупівлю деталей для ремонту літаків за ціною, завищеною у сім разів. В Укроборонпромі зазначають, що високоміри, про які йдеться, були відсутні на всіх авіаційних підприємствах, до яких звертались представники концерну. Таким чином, компанія «АН-Сервіс» була єдиною, яка погодилась надати ці прилади, тому і мала можливість диктувати свою ціну.

Окрім того, наголошується, що журналісти «некоректно» розрахували вартість зазначених приладів, не маючи «повного розуміння» того, як формується ціна на такі товари.

Також зазначається, що Укроборонпром не відповідає за те, яким шляхом високоміри російського виробництва були доставлені на територію України, оскільки логістикою приладів концерн не займався.

Нагадаємо, що у розслідуванні, оприлюдненому в понеділок, 4 березня, йдеться про розкрадання посадовцями Укроборонпрому кількох мільйонів гривень бюджетних коштів на міжнародному контракті з ремонту літаків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про затримання п’ятьох посадовців держпідприємства, яке входить до концерну «Укроборонпром»Голова САП оголосив про підозру діючому та екс-директору ДП «Спецтехноекспорт», а також ще трьом посадовцям цього підприємства, які фігурують в скандальному журналістському розслідуванні.

Також ми повідомляли, що Президент України Петро Порошенко звільнив заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, що фігурував у журналістському розслідуванні про масштабні розкрадання в українській оборонній сфері.

Окрім того, стало відомо, що у зв’язку зі скандалом з розкраданнями в Укроборонпромі були відсторонені від посад директори двох підприємств. Тимчасово відсторонений директор ДП «Харківське КБ з машинобудування імені Морозова» Олексій Бабич і ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергій Філоненко.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду