Харківська трагедія: у справі Зайцевої новий поворот

03:00, 11 мая 2019
Зайцева попросила в апеляційному суді змінити вирок на п'ять років позбавлення волі.
Харківська трагедія: у справі Зайцевої новий поворот
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Фігурантка резонансного ДТП у Харкові з шістьма загиблими Олена Зайцева попросила в апеляційному суді змінити вирок на п'ять років позбавлення волі, але з відбуванням строку умовно.

Як повідомила «Сегодня» адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, умовний строк можуть допустити лише за згодою потерпілих. При цьому Матвєєва додала, що Зайцева за цивільними позовами просить застосувати частковий порядок стягнення як 30%, а 70% суми покласти на Дронова.

«Позиція Зайцевої кардинально змінилася. Адже спочатку вона визнавала свою провину, сказала, що прийме будь-яке покарання і буде вважати його справедливим»,  зазначила адвокат.

При цьому родини загиблих і потерпілі в аварії не вірять у щирість Зайцевої і називають її дії лицемірними. «У справі не поставлена крапка і для потерпілих, це надзвичайно важко і заподіює додаткові моральні страждання і біль. Для мене абсурдне з її боку оскарження, бо ніякого покарання, крім як максимального справедливого, тут бути не може»,  зазначив ще один адвокат потерпілих — Дмитро Марцонь.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на сайті Президента України збирають підписи під електронною петицією про помилування Геннадія Дронова. Її підписали трохи більше 4 тисяч чоловік при необхідних 25 тисячах.

Додамо, Київський райсуд Харкова 26 лютого виніс вирок учасникам смертельного ДТП Олені Зайцевій та Геннадію Дронову. Винуватці ДТП отримали по 10 років позбавлення волі і заборону на керування транспортними засобами на три роки. Також суд постановив виплатити всім постраждалим сім'ям компенсацію в розмірі 6 мільйонів гривень.

Крім того, адвокат потерпілих Л. Матвєєва розповіла, що одна з винуватиць смертельного ДТП в Харкові Олена Зайцева може опинитися на волі.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день