Суд обирає запобіжний захід поліцейським, які застрелили хлопчика: онлайн-трансляція

11:00, 4 июня 2019
Голосіївський суд Києва має вирішити, чи перебуватимуть двоє поліцейських під вартою.
Суд обирає запобіжний захід поліцейським, які застрелили хлопчика: онлайн-трансляція
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Голосіївський суд Києва сьогодні має вирішити, чи перебуватимуть двоє поліцейських, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика, під вартою, поки йтиме слідство.

Автоматизованою системою документообігу Голосіївського районного суду Києва визначено слідчого суддю (Чередніченко Н. П.), який буде розглядати клопотання про обрання запобіжних заходів особам, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ст. 128 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень, та необережне тяжке тілесне ушкодження).

За інформацією прес-служби прокуратури Київської області, остаточна підозра поліцейським висунута за ч. 2 та 4 ст. 296, а також за п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (хуліганство і вбивство малолітньої дитини).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що двоє патрульних розпивали спиртні напої під час свого вихідного. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам, які перебували в місці, де були люди. Під час пострілів вони влучили у малолітнього хлопчика, який у цей час був на дитячому майданчику.

Також ми писали, що хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою було госпіталізовано. Дитина померла у лікарні. Поранення було вкрай тяжким.

Відомо, що поліцейським оголошено остаточну підозру. Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області