«Чорні ріелтори» затримані в Києві: учасниками злочинної групи був суддя, нотаріус та адвокати

18:45, 8 июля 2019
ДБР та ГПУ завершили досудове розслідування у справі «чорних ріелторів».
«Чорні ріелтори» затримані в Києві: учасниками злочинної групи був суддя, нотаріус та адвокати
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Державне бюро розслідувань та Генеральна прокуратура України завершили досудове розслідування у справі “чорних ріелторів” – злочинної групи, учасниками якої були суддя Солом’янського райсуду Києва, два адвокати, нотаріус та ще двоє громадян. Про це повідомляє 8 липня перший заступник глави ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook.

Слідчі встановили, що протягом 2016-2018 року зловмисники підшуковували квартири та інше цінне майно, яке належало померлим киянам, а потім підробляли документи з метою усе це привласнити.

Якби “чорним ріелторам “ вдалося довести справу до кінця, вони могли отримати понад 5,6 мільйона гривень вигоди (кілька квартир у центрі та престижних районах столиці, а також гроші на депозитних рахунках). Однак слідчі ДБР та прокурори ГПУ оперативно спрацювали й викрили їхню аферу.

Наразі усі матеріали слідства передали для ознайомленння стороні захисту. Стосовно двох осіб із групи, а саме – одного з адвокатів та його дружини – ДБР розпочало окреме провадження, адже вони зараз перебувають у розшуку.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що адвокат підозрюється в заволодінні майном майже на 10 мільйонів гривень. Дії зловмисниці кваліфіковані за шістьма статтями КК України.

Також нам стало відомо, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та управлінням захисту економіки Нацполіції викрили на хабарі посадовця однієї з районних прокуратур Одеської області.

Крім того, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  повідомлено про підозру судді Рахівського районного суду Закарпатської області, викритому на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду