Парламентські вибори: зафіксовано 186 порушень прав виборців

18:00, 21 июля 2019
Лідерами за цими зверненнями є Київ - це практично третина, Дніпропетровська область, Донецька, Харківська, Київська та Одеська області.
Парламентські вибори: зафіксовано 186 порушень прав виборців
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Офіс Омбудсмена прийняв 186 повідомлень про порушення прав виборців. Під час прес-конференції в Києві уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сказала, «що стосується роботи телефону гарячої лінії: на 15:00 ми прийняли 186 повідомлень».

Вона також зазначила, що лідерами за цими зверненнями, як і на чергових виборах Президента, є Київ - це практично третина, Дніпропетровська область, Донецька, Харківська, Київська та Одеська області.

«З приводу чого люди звертаються: в списках є неточності щодо виборця, тому людина не має права голосувати, нічого не виправлено, тому вона позбавлена ​​такого права, відмовлено в голосуванні на ділянці. Проведення агітації на дільницях - люди наприклад дзвонять і кажуть: прийшов на ділянку, виявив, що за нього вже хтось проголосував, звернувся до голови, а голова каже - ну, це якась помилка, ми нічого не будемо змінювати. Тобто людина позбавлена ​​свого права. І різні інші повідомлення», - говорить омбудсмен.

Вона зазначила, що з усіма громадянами був зворотний зв'язок, представники секретаріату зв'язувалися з головами виборчих дільниць, роботодавцями, якщо ті не випускали громадян з метою реалізації виборчих прав тощо.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» веде текстову онлайн-трансляцію виборів до Верховної Ради України.

Крім того, ми писали, що на Житомирщині повідомили про порушення таємниці голосування.

 

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області