ДБР затримало митника-хабарника: що відомо

19:44, 24 июля 2019
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
ДБР затримало митника-хабарника: що відомо
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Cлідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, викрили факт вимагання та отримання неправомірної вигоди головним державним інспектором відділу митного оформлення №4 митного посту «Бориспіль-аеропорт» Київської митниці Державної фіскальної служби України. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

«За попередньою інформацією:

- державний інспектор митного посту вимагав від цивільної особи неправомірну вигоду за безперешкодне проходження митного контролю та неперевірку вмісту багажу під час перетину державного кордону України;

- 21 березня 2019 року інспектор отримав першу частину неправомірної вигоди в розмірі 400 доларів США;

- 24 липня 2019 року задокументовано факт отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 400 доларів США.

Відбулося: затримання посадовця під час отримання вищевказаної неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться обшуки та інші невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші службові особи, що можуть бути причетними до цього злочину, та готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину», — йдеться у повідомленні.

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід — Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, а також Головне управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України.

Санкція статті: у разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Державне бюро розслідувань проводило огляд в Адміністрації Президента

Крім того, ми писали про те, що ДБР спіймало на гарячому слідчого, який отримав неправомірну вигоду.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день