Справа Майдану: екс-працівників столичного суду підозрюють у скоєнні злочину

13:00, 25 июля 2019
Осіб підозрюють у внесення неправдивих відомостей до автоматизованої системи документообігу суду при розподілі справ між суддями
Справа Майдану: екс-працівників столичного суду підозрюють у скоєнні злочину
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Колишньому очільнику апарату суду та його заступнику одного із районних судів Києва повідомлено про підозру в справі Майдану. Про це повідомляє прес-служба управління спецрозслідувань ГПУ.

Зазначених осіб підозрюють у внесення неправдивих відомостей до автоматизованої системи документообігу суду при розподілі справ між суддями, які потім арештовували учасників Революції Гідності.

«Досудове розслідування триває. Збираються та перевіряються на предмет достатності для притягнення до кримінальної відповідальності докази стосовно співучасників цих та інших злочинів, вчинених під час акцій протесту 2013-2014 років», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Святошинський районний суд Києва 19 березня проводив судове засідання по кримінальному провадженню «Вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану» (єдиний унікальний номер справи 759/3498/15-к)».

Крім того, ми писали, що ВРП 12 березня звільнив у відставку суддю Апеляційного суду Черкаської області Миколу Торопенка, в недавньому минулому заступника голови цього суду. Ім'я цього судді набуло певної популярності після подій Майдану 2013-2014 років.

Також нам стало відомо про розгляд судом справи щодо участі у розгоні Майдана генерала Володимира Гриняка.

Додамо, що до суду надійшов обвинувальний акт щодо судді Дніпровсьокго райсуду Києва у справі Майдану.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області