Україна затримала танкер РФ через випадок у Керченській протоці

17:25, 25 июля 2019
СБУ повідомила, що на затриманому судні проходили обшуки.
Україна затримала танкер РФ через випадок у Керченській протоці
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляє СБУ, ця операція відбулася у справі незаконного затримання РФ в Керченській протоці українських моряків і кораблів листопаді 2018 року.

«Всупереч нормам міжнародного морського права військовослужбовці прикордонних військ ФСБ РФ незаконно, із застосуванням зброї заблокували рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналом в Керченській протоці за допомогою танкера NEYMA (ІМО 8895528, MMSI 273347000, прапор РФ)», — йдеться в повідомленні.

Українське слідство встановило, що танкеру NEYMA з метою приховування причетності до протиправних дій та акту агресії було змінено назву на NIKA SPIRIT. У прес-службі додають, що на затриманому судні проводили обшуки. Судно тепер визнано речовим доказом. Готується клопотання до суду про його арешт.

«Наразі групою слідчих СБУ, військових прокурорів і прикордонників на затриманому танкері закінчені санкціоновані українським судом слідчі дії — обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записи радіопереговорів під час конфлікту, бортових журналів. Допитані члени команди, вилучені документи, необхідні для встановлення істини у виробництві», —  коментують в СБУ.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про масштабну пожежу в морі: на борту — 29 українців.

Крім того, ми писали про справу полонених моряків: Росія продовжила арешт

Додамо, що Кабмін підписав важливий документ щодо запобігання забрудненню моря

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно