Неякісний ремонт дороги: суд покарав інженера підприємства

13:47, 26 июля 2019
Прокурор довів винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину.
Неякісний ремонт дороги: суд покарав інженера підприємства
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок стосовно обвинуваченого В. за фактом службової недбалості (частина перша статті 367 КК України). Про це повідомляє суд.

Судовим розглядом кримінальної справи №212/856/19 встановлено, що влітку 2017 року на одній з вулиць в с. Ордо-Василівка Софіївського району Дніпропетровської області здійснювався ремонт автомобільної дороги. Організація та контроль за виконанням таких робіт покладалось на інженера з технічного нагляду підрядної організації ПП «ДОРРЕМФАРМ», з якою Ордо-Василівська сільська рада уклала відповідний договір. По завершенню асфальтобетонних робіт, відповідно до акту приймання виконаних робіт наданого інженером, з бюджетних коштів було сплачено понад 206 тисяч гривень на користь підрядної організації. Однак, при здійсненні оцінки виконаних робіт, встановлено недостачу асфальтобетонної суміші в покритті дороги на суму понад 87 тисяч гривень. Такі дії стали можливими через несумлінне ставлення до своїх службових обов`язків інженера з технічного нагляду, який допустив завищення вартості виконаних асфальтобетонних робіт. 

«Під час судового розгляду прокурором доведено винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину, а обвинувачений в свою чергу визнав вину та щиро розкаявся у скоєному. Також обвинувачений просив суд врахувати повернення підрядником сільській раді завищеної оплати послуг на суму понад 87 тисяч гривень.

За результатами розгляду справи, суд ухвалив вирок, яким призначив обвинуваченому покарання у виді штрафу з позбавленням права займатися господарською діяльність на підприємствах всіх форм власності строком на 1 рік», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала інформацію, що автодорогу М-05 Київ-Одеса перетворять на повноцінний автобан. При цьому ремонт магістралі в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей буде виконаний із застосуванням цементобетонного покриття. 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області