ДБР відкрило кримінальне провадження щодо відпочинку Порошенка на Мальдівах

11:11, 6 августа 2019
Провадження відкрили щодо організації незаконного переправлення осіб через держкордон під час поїздки на Мальдіви 2018 року.
ДБР відкрило кримінальне провадження щодо відпочинку Порошенка на Мальдівах
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо можливої організації п’ятим президентом України Петром Порошенком незаконного переправлення осіб через держкордон під час поїздки на Мальдіви у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Зазначається, що силовики розслідують ймовірні дії Порошенка та держорганів щодо організації незаконного перетину особами кордону з використанням завідомо підроблених документів під час поїздки на Мальдівські острови у 2018 році.

«Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування можливих фактів організації незаконного переправлення через державний кордон України колишнього президента України. Слідчі ДБР перевіряють інформацію щодо організації екс-президентом незаконного переправлення через держкордон з використанням завідомо підроблених документів, а також внесення службовими особами державних митної та прикордонної служб до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей з метою перетину кордону», — повідомив т. в. о. речника ДБР Максим Білоусенко.

Відомо, що досудове розслідування розпочато за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Петро Порошенко 25 липня прибув на допит до Держбюро розслідувань в якості свідка. 

Раніше директор ДБР Роман Труба повідомив, що Бюро отримало заяву від адвоката п’ятого Президента України, де зазначається, що Петро Порошенко не зможе прийти на допит.

Крім того, біля будівлі ДБР після виходу Петра Порошенка з допиту сталася бійка.

Додамо, що Порошенка вже викликали на допит у справі про можливе ухилення від податків від продажу заводу «Кузня на Рибальському».

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день