Київський суд зобов’язав «Громадське» спростувати інформацію щодо С14

18:20, 7 августа 2019
Суд задовольнив позов праворадикальної організації С14 проти «Громадського телебачення».
Київський суд зобов’язав «Громадське» спростувати інформацію щодо С14
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Господарський суд Києва задовольнив позов організації С14 проти «Громадського телебачення» через публікацію. Про це повідомляє «Громадське».

Зазначається, що суд визнав характеристику «неонацистська» на адресу організації С14 псуванням її репутації і зобов’язав телеканал спростувати цю інформацію, а також виплатити 3,5 тисячі гривень судового збору.

Проте в редакції телеканалу заявили, що оскаржуватимуть це рішення, адже воно «запроваджує кричущу тенденцію, яка пригнічує свободу слова».

«Ми здивовані таким рішенням, воно не лише суперечить судовій логіці, але і є небезпечним прецедентом для інших ЗМІ і для свободи слова загалом. «Громадське» несе відповідальність за свої матеріали, посилаючись на закони, експертні думки і усталену практику, тому, звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення в усіх інстанціях, ми переконані у своїй правоті і професійності», — заявила головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна.

Також в редакції додають, що згадану характеристику С14 присвоювали такі відомі усьому світові видання, як Reuters, The Washington Post, а також парламент Британії. За словами колективу медіа, українські та іноземні експерти притримують думки, що в діяльності С14 проявляються риси неонацизму.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Борисполі Київської області у вікно квартири координатора організації С14 Сергія Мазура невідомі кинули вибуховий пристрій.

У справі щодо замаху на координатора організації С14 затримали п'ятьох підозрюваних

Додамо, що ВРП звернеться до Нацполіції через погрози суддям нібито від громаської організації С14.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день