Засідання ПАРЄ: делегація Верховної Ради України зробила заяву

19:28, 23 сентября 2019
Українська делегація заявляє про відмову подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ.
Засідання ПАРЄ: делегація Верховної Ради України зробила заяву
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Делегація Верховної Ради України заявила, що не буде брати участі в осінній частині сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, таким чином реагуючи на повернення Росії до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюції. Відповідну заяву поширила прес-служба ВР.

"Делегація ВР в ПАРЄ підтверджує неприйнятність рішень, що послабили Парламентську Асамблею у частині контролю за виконанням державами-членами своїх обов’язків та зобов’язань та дозволили відновити повноцінну участь у роботі ПАРЄ делегації РФ без виконання нею жодної з ключових вимог резолюцій/рекомендацій ПАРЄ, схвалених у відповідь на російську агресію проти України та системні порушення РФ прав людини, як на власній, так і на окупованій території", — йдеться в тексті заяви.

Українська делегація заявляє про відмову подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року.

"Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України", — йдеться в тексті заяви.

Нагадаємо, "Судово-юридична газета" повідомляла про те, що відбулося спільне засідання Комітету ВР з питань інтеграції України до ЄС і Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Верховна Рада заслухала доповідь міністра закордонних справ про зовнішню політику та реінтеграцію Донбасу.

Також ми писали про те, що у Зеленського розповіли про взаємодію Росії і України в ПАРЄ. Завдання України не в тому, щоб нашкодити Росії, а в просуванні тих резолюцій, які відповідають інтересам нашої держави.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду