На Херсонщині невідомі підпалили будинок суддів: голова ВС прокоментувала зухвалий напад

11:28, 9 октября 2019
Валентина Данішевська заявила, що зухвалий підпал будинку суддів є черговою спробою їх залякування.
На Херсонщині невідомі підпалили будинок суддів: голова ВС прокоментувала зухвалий напад
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

В ніч на 8 жовтня 2019 року невстановлені особи закидали пляшками із запальною сумішшю подвір’я подружжя — суддів Чаплинського районного суду і Новокаховського міського суду Херсонської області. Пожежа була вчасно виявлена та локалізована.

В свою чергу голова Верховного Суду Валентина Данішевська заявила, що зухвалий підпал будинку суддів є черговою спробою їх залякування, передає прес-центр ВС.

Частиною восьмою статті 126 Конституції України визначено, що держава забезпечує особисту безпеку судді та членів його сім’ї.

«Скоєння злочинів, пов’язаних зі службовою діяльністю суддів, є вкрай небезпечною практикою втручання в роботу суду та потребує негайного реагування з боку правоохоронних органів», – зауважила Голова ВС.

Вона зазначила, що останнім часом почастішали напади на адвокатів та суддів, і «обов’язок влади – віднайти ефективні механізми попередження таких ситуацій».

«Ми знаємо багато випадків втручання в діяльність судді. Але притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності відбувається значно рідше. Гарантії безпеки та незалежності суддів мають не тільки закріплюватися в Конституції та у профільному законодавстві, а й реалізовуватися державою під час здійснення суддями своєї професійної діяльності», – наголосила Валентина Данішевська.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що голова Ради суддів України Богдан Моніч вимагає від керівників правоохоронних органів швидкого розслідування зухвалого посягання на життя суддів Херсонської області.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області