Поставити питання міністру: Милованов проводить прийом громадян онлайн

18:09, 13 октября 2019
Тимофій Милованов проводить прийом громадян у соцмережі.
Поставити питання міністру: Милованов проводить прийом громадян онлайн
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов проводить прийом громадян у соцмережі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Міністр має проводити прийом громадян. Зробимо це тут. Протягом дня пишіть питання, я буду відповідати", - написав Милованов.

На перше ж запитання "Як життя?", міністр відповів, що легше ніж в Київській школі економіки.

"Дві причини. Не потрібно постійно літати в США і назад. Тому зник хронічний джет лег. Також є набагато більше ресурсів. Тобто не потрібно їх шукати, а можна сфокусуватись на роботі. Тепер я зрозумів, наскільки більше можна було б зробити в школі з освітою та дослідженнями, якщо б у школи була фінансова підтримка", - поінформував посадовець.

Багато питань стосуються ринку землі. Так, коментуючи питання про долю землі державної власності у разі прийняття закону про обіг земель, Милованов зазначив, що поки планується передати землю громадам на місця, а вони будуть вирішувати, як нею розпорядитися.

"Але обмеження на методи продажу – тільки через прозорі електронні аукціони. Можливо, частину землі держава залишить собі в розпорядженні. Наприклад, через стратегічні або економічні причини. Розробка цього в процесі", - додав він.

Щодо обмеження на купівлю землі сільськогосподарського призначення для іноземців, міністр висловив думку, що "будь-які обмеження на будь-якому ринку зазвичай призводять до втрати ефективності, робочих місяць, доданої вартості, обмеження на покупців зменшують ціну".

"Якщо українці з часом побачать, що держава спроможна захистити їх від поганих іноземців, а від хороших є користь (сьогодні є багато прикладів хороших іноземців в агро - наприклад Кейсс, що виробляє молоко під Уманю, чи Астарта, яка має гарних канадських інвесторів), то люди підтримають зменшення обмежень. Але тут держава має багато зробити. І перш за все, побудувати довіру до себе", - написав він.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, як виглядає земельна реформа, на думку Тимофія Милованова

Крім того, ми писали, коли відкриється ринок землі в Україні.

Також відомо, чи знімається орендна плата після закінчення договору оренди землі.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду