Перезавантаження держслужби: у Хмельницькому апеляційному суді обговорили нововведення

09:44, 23 октября 2019
Відбувся семінар на тему: «Актуальні питання проходження державної служби в умовах реформ».
Перезавантаження держслужби: у Хмельницькому апеляційному суді обговорили нововведення
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У Хмельницькому апеляційному суді відбувся семінар на тему: «Актуальні питання проходження державної служби в умовах реформ». Ключовий меседж спікерів: перезавантаження державної служби спрямоване на спрощення і пришвидшення набору ефективних та звільнення неефективних  працівників.

Костянтин Герасимюк, начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях (далі — Управління), виступив з питань доброчесності та етики державних службовців. Ці питання на сьогодні є компонентом щорічного оцінювання, тож за недотримання цих правил службовців можуть звільнити.

Ірина Волощук, головний спеціаліст Управління, детально проаналізувала нововведення щодо оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Відтепер у разі отримання негативної оцінки державного службовця звільнять з посади. Навіть оскарження оцінки у суді не зупиняє дію наказу про звільнення. До слова, раніше службовця могли звільнити у разі отримання двох негативних оцінок.

Іванна Окорочкова, головний спеціаліст Управління наголосила на змінах у проведенні конкурсного відбору на державну службу, які спрощують процедуру доступу до державних посад.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що депутати «Слуги народу» прокоментували перезавантаження влади. Нардеп Андрій Стріхарський пояснив, що всі зміни мають за мету покращити якість роботи державної служби.

Крім того, суддя Верховного Суду звернула увагу на загрози, які законопроект №1008 несе суддям першої та апеляційної інстанцій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Кулеша
    Лариса Кулеша
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Шейко
    Тетяна Шейко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Баргаміна
    Наталія Баргаміна
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Володимир Гребенюк
    Володимир Гребенюк
    суддя Подільського районного суду міста Києва