У ГПУ з’явиться управління реформ: Рябошапка підписав наказ

15:40, 25 октября 2019
Метою реформи є створення оновленої, професійної, ефективної прокуратури, якій буде довіряти суспільство.
У ГПУ з’явиться управління реформ: Рябошапка підписав наказ
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

21 жовтня 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення управління реформ у структурі Генеральної прокуратури. Робота управління буде зосереджена на двох напрямках — стратегічному плануванні й аналізі, а також впровадженні стандартів якості та адмініструванні реформи. Про це йдеться на сайті ГПУ.

Метою реформи є створення оновленої, професійної, ефективної прокуратури, якій буде довіряти суспільство. Управління реформ буде забезпечувати експертний та управлінський аспекти оновлення органів прокуратури.

Варто зазначити, що реформа прокуратури передбачає створення Офісу Генерального прокурора, обласних і окружних прокуратур. Щоб працювати в нових органах прокуратури, прокурори повинні пройти атестацію для оцінки професійних компетенцій і відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Також відомо, що після створення нових органів прокуратури буде відкрито набір прокурорів.

Крім того, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», що набув чинності 25 вересня 2019 року, передбачено затвердження стратегії розвитку прокуратури, розробку системи оцінювання ефективності роботи і навантаження на прокурора, збільшення посадових окладів прокурорів, а також створення Тренінгового центру на базі Національної академії прокуратури України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у ГПУ анонсували створення робочої групи з аудиту розслідування справ Майдану.  

Крім того, ми писали, що ГПУ повідомила про завершення першого етапу в рамках атестації прокурорів.

Також відомо, що у ГПУ звільнено начальника управління спецрозслідувань Горбатюка.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області