Рябошапка повідомив про підозру народному депутату

13:55, 31 октября 2019
Депутат лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств.
Рябошапка повідомив про підозру народному депутату
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), народному депутату України дев’ятого скликання. Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

За версією слідства, вказаний народний депутат лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.

«У четвер, 31 жовтня 2019 року, Верховна Рада підтримала подання Генерального прокурора Руслана Рябошапки про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) стосовно вказаного народного депутата України дев’ятого скликання.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснюють прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України, досудове розслідування — детективи Національного антикорупційного бюро України», — йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет ВР погодив затримання Дубневича.

Крім того, 31 жовтня на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України народні депутати проголосували за притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду