ГПУ завершила другий етап атестації прокурорів: результати

13:35, 26 ноября 2019
769 прокурорів набрали необхідні 93 і більше балів.
ГПУ завершила другий етап атестації прокурорів: результати
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Генеральна прокуратура завершила другий етап атестації прокурорів. Про це йдеться на офіційному сайті ГПУ.

Другий етап атестації базувався на тестуванні загальних здібностей та навичок.

Так, за результатами іспиту 769 прокурорів набрали необхідні 93 і більше балів. Вони будуть допущені до наступного етапу — співбесіди з перевіркою на доброчесність і виконанням практичної вправи. За її результатами кадрова комісія ухвалить рішення про успішне або неуспішне проходження атестації прокурором.

«Графіки проходження співбесід будуть публікуватись на офіційному веб-сайті. Надати інформацію кадровій комісії про прокурора можна електронною поштою за адресою [email protected]», — йдеться у повідомленні.

Також 25 листопада на засіданні кадрових комісій обговорювалися питання щодо порядку проведення процедури співбесід та перевірки на доброчесність прокурорів. На зібранні було прийнято рішення про направлення на адреси електронної пошти прокурорів запитань, згідно порядку проведення атестації. Відповідні листи можуть надходити прокурорам з наступних адрес кадрових комісій: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]. У разі отримання запитання на електронну скриньку з цих адрес, прокурор має право надати відповіді та підтверджуючі документи у триденний строк.

Відомо, що атестація проводиться на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури». Кінцевою метою реформи є прокуратура, якій довіряє суспільство.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що генеральний прокурор розповів про реформу прокуратури та атестацію прокурорів.

Також ми повідомляли, що Генеральна прокуратура України оприлюднила попередні результати складання прокурорами ГПУ іспиту у формі анонімного тестування станом на 6 листопада та на 7 листопада.

Додамо, за попередніми даними, з 776 прокурорів ГПУ, яких було включено до графіку складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки на вказані дати, 749 осіб успішно склали іспит, набравши необхідних 93 бали і більше.

До того ж, ГПУ оприлюднила результати додаткового іспиту в рамках атестації прокурорів.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду