Стало відомо, скільки справ відкрило ДБР за перший рік роботи

14:30, 27 ноября 2019
Найбільше кримінальних проваджень стосується військових злочинів.
Стало відомо, скільки справ відкрило ДБР за перший рік роботи
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Слідчі Державного бюро розслідувань за рік здійснили досудове розслідування у понад 30 тисячах кримінальних провадженнях. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Так, із них у 14 883 — повідомлено про підозру, 2 839 — скеровано до суду. Розглянуто судом та винесено понад 700 обвинувальних вироків.

«Як зараз пам’ятаю, в день, коли перші 300 слідчих ДБР склали присягу на вірність українському народові, стояв мороз. Мабуть, тому вони такі загартовані. Наші слідчі можуть все — понад 30 тисяч кримінальних проваджень, майже три тисячі пішло до суду, 700 обвинувальних вироків вже є. Пишаюся вами», — написав очільник Бюро Роман Труба на своїй сторінці в Telegram.

Зазначається, що найбільше кримінальних проваджень стосується військових злочинів — 15 556. З них у 12 505 — повідомлено про підозри, 2 490 — скеровано до суду.

Друга категорія — правоохоронці: 13 699 кримінальних проваджень, з яких у 2 311 — повідомлено про підозри, 347 — скеровано до суду.

Судді є учасниками 800 кримінальних проваджень, високопосадовці — 150.

Кримінальні провадження, учасниками яких є високопосадовці:

13 — Президент України, повноваження якого припинено. До ГПУ скеровано проект підозри у кримінальному провадженні за фактом неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року;

19 — члени Кабінету міністрів України, перші заступники та заступники міністрів;

50 — народні депутати України. Трьом депутатам повідомлено про підозри;

68 — інші високопосадовці.

«Перший рік перегорнуто, в наступному стаємо сильнішими, адже у нас з’являються власні оперативні підрозділи — власна сила. Продовжуємо нарощувати потужності — планів багато», — резюмував Труба.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що очільник Державного бюро розслідувань спростував інформацію про те, що розслідування справ Майдану зупинено начебто через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих ГПУ до ДБР.

Також ми писали, що ДБР повідомило про підозру постачальнику бронежилетів для ЗСУ.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області