Підписання угоди з Газпромом ще не закінчено, — міністр юстиції

14:08, 29 декабря 2019
Процес підписання угоди наразі триває.
Підписання угоди з Газпромом ще не закінчено, — міністр юстиції
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Кабінет міністрів схвалив підписання мирової угоди з російським «Газпромом» в межах домовленостей про продовження транзиту газу.  Угода стосується відмови України від штрафу на 7,4 мільярда доларів в рамках антимонопольної справи. Штрафи були накладені Антимонопольним комітетом України. Про це йдеться на сайті уряду.

Зазначимо, що новий контракт на транзит російського газу через газотранспортну систему України укладуть строком на 5 років, а після 2024 року його можуть продовжити. Цей документ має підписати міністр юстиції Денис Малюська. На своїй сторінці у Facebook міністр розповів про процес підписання угоди з Газпромом. Він зазначив, що підписання ще не завершено.   

 

У свою чергу, заступник міністра юстиції Іван Ліщина зазначив, що відзначає свій День народження у Відні на переговорах між Газпромом та Нафтогазом.

 Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Нафтогаз і Газпром продовжують домовлятися про транзит газу.

Нагадаємо, що за підсумками тристоронніх переговорів у форматі Україна — ЄС — Росія у Мінську 20 грудня міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що було досягнуто згоди про фіксовану ціну за транзит газу на п'ять років. 

 Також з'явився протокол газових домовленостей між Україною і Росією.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день