Зламали ребра громадянину: троє оперуповноважених відповідатимуть у суді

10:12, 29 января 2020
Тепер правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
Зламали ребра громадянину:  троє оперуповноважених відповідатимуть у суді
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Слідчі миколаївського територіального управління ДБР завершили досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу та завідомо незаконного приводу оперуповноваженими відділу кримінальної поліції Київського відділу поліції в м. Одесі ГУ Нацполіції в Одеській області (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 371 Кримінального кодексу України). До суду скеровано обвинувальний акт. Про це інформує прес-служба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що старший оперуповноважений та двоє оперуповноважених здійснили завідомо незаконний привід із застосуванням кайданок громадянина, якого слідство вважало причетним до викрадення чужого майна. Далі, перебуваючи в одному із службових кабінетів відділу поліції, правоохоронці застосували до громадянина незаконні заходи фізичного впливу - нанесли удари руками та ногами по голові та тулубу потерпілого.

«Внаслідок цього громадянин отримав середнього ступеню тяжкості тілесні ушкодження у вигляді переломів ребер зі зміщенням уламків та розвитком правобічного пневматораксу (скупчення повітря в плевральній порожнині).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Національної поліцій України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР розслідує справу, щодо правоохоронців, які  продали речові докази й отримали 120 тисяч. 

До того ж ми писали, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області