Київ закупив камери, які розпізнають людей з температурою: дані надходитимуть до поліції

14:58, 8 апреля 2020
Закупівлю провели в межах боротьби з поширенням коронавірусу, отримані дані передаватимуть, зокрема, до Національної поліції.
Київ закупив камери, які розпізнають людей з температурою: дані надходитимуть до поліції
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Столична влада придбала відеокамери, які вимірюють температуру тіла та розпізнають обличчя. За них заплатили майже 65 мільйонів гривень. Як повідомляє «Слідство.Інфо», договір підписали 2 квітня.

Закупівлю провели в межах боротьби з поширенням коронавірусу, отримані дані  передаватимуть, зокрема, до Національної поліції.

Відповідно до нього, Київ повинен отримати 400 відеокамер марки Hikvision так званого «термального скринінгу». Вартість одного такого пристрою — 125 тисяч гривень без ПДВ. Загалом сума договору — понад 54 мільйони гривень без ПДВ (майже 65 мільйонів — з ПДВ). Усі камери повинні встановити впродовж 17-25 квітня.

Замовило пристрої комунальне підприємство «Інформатика», яке адмініструє всі мережі камер в столиці. Ця фірма підпорядковується департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської держадміністрації (КМДА).

Як повідомив керівник департаменту Юрій Назаров, дані з камер будуть надходити до представників Національної поліції, Муніципальної варти, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також вони збиратимуть статистичну інформацію для департаменту охорони здоров‘я КМДА.

«Це дозволить оперативно визначати людей з підвищеною температурою тіла у супермаркетах, аптеках та інших місцях масового скупчення людей. Крім того, функціонал камер включає детекцію облич. Це дасть можливість правоохоронцям фіксувати порушення режиму самоізоляції громадянами, які зобов’язані його дотримуватися», — зазначив Назаров.

Постачати відеокамери буде компанія «Інтевро». Договір з нею уклали без конкурсу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Олександрівській лікарні зафіксована перша смерть від коронавірусу.

МОЗ повідомило про масові тестування українців.

Крім того, Кабмін посилив карантинні заходи.

Також ми повідомляли, що починаючи з 7 квітня, перетнути кордон України можливо лише на автотранспорті у 19 пунктах пропуску.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області