Українці мають навчитися жити за новими умовами: Шмигаль анонсував дотримання масочного режиму протягом двох років

12:18, 22 апреля 2020
В Україні очікуються два піки захворюваності на коронавірус.
Українці мають навчитися жити за новими умовами: Шмигаль анонсував дотримання масочного режиму протягом двох років
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 11 травня, але і в наступні два роки може бути встановлено обмеження через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19. Про  це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, в Україні очікуються ще два піки захворюваності: один орієнтовно – це кінець квітня і, орієнтовно, – між 3 і 8 травня. Тому Уряд продовжить карантин до 11 травня як мінімум, однак розгляне певні пом’якшення.

«Наприклад, плануємо пом'якшити умови обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, в яких ми розглянемо пом'якшення карантинних заходів», — сказав Шмигаль.

Він наголосив, що «ми будемо жити в нових умовах» ще близько двох років. Це означає дотримання масочного режиму, певних правил дезінфекції, соціальної дистанції, правил поведінки транспорті, в громадських місцях, в магазинах, і так далі.

«Тому тут не має бути ілюзій, що в травні місяці закінчився карантин і ми всі вийшли і все забули…ілюзії, що Україні вдалося втримати першу хвилю і все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах», — заявив Денис Шмигаль.

Окрім того, Кабмін запроваджує певні визначення карантинних заходів та необхідності їх запровадження в рівнях – жовтий, помаранчевий, червоний.

«Жовтий це коли ситуація помірна і ми можемо відпускати основні галузі і працювати в дуже м'яких умовах карантину. Помаранчевий – це якщо кількість хворих починає зростати, і, припустимо, в окремому регіоні вже є один або два летальних випадки. Тоді ми цей регіон локалізуємо і  закриваємо. Червоний — це lockdown, коли регіон чи країна фактично закриваються повністю, як зараз», — відмітив Прем'єр.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як Кабмін планує запускати громадський транспорт після карантину. 

Окрім того, ми писали, що Україна відкриватиме кордони дзеркально до Європи за умови спокійної епідеміологічної ситуації. 

Нагадаємо,  в Україні станом на ранок 22 квітня підтверджено 6 592 випадки COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області