Розкрадання в Енергоатомі та СхідГЗК: ВАКС переніс розгляд справи

12:25, 24 июля 2020
Наступне засідання, на якому вже мають бути присутні захисники для всіх обвинувачених, призначено на 9:15 28 липня 2020 року.
Розкрадання в Енергоатомі та СхідГЗК: ВАКС переніс розгляд справи
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У п’яницю, 24 липня, у Вищому антикорупційному суді заплановано чергове судове засідання у справі про обвинувачення колишнього народного депутата та інших осіб, в тому числі чинних та колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом», у заволодінні коштами вказаних підприємств в особливо великих розмірах, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 КК України. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Проте розгляд по суті так і не було розпочато. Оскільки на попередньому засіданні обвинуваченні відмовились від своїх захисників, суд надав час обвинуваченим для пошуку нових адвокатів та визначив наступну дату засідання на 24.07.2020. Проте сьогодні до суду з’явився лише один новий захисник, який представляв інтереси одного з обвинувачених, інші ж обвинувачені наполягали на наданні їм додаткового часу для того, щоб підшукати нових адвокатів. Зокрема, колишній народний депутат просив 20 днів для пошуку захисника.

Прокурор, вбачаючи в таких діях обвинувачених затягування судового процесу, заявив клопотання до суду щодо призначення вказаним особам захисників з центру безоплатної допомоги.

Суд, заслухавши доводи сторін, погодився з позицією державного обвинувача та задовольнив клопотання в повному обсязі.

Наступне засідання, на якому вже мають бути присутні захисники для всіх обвинувачених, призначено на 9:15 год. 28 липня 2020 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення щодо передачі іншій колегії суддів кримінального провадження за обвинуваченням екснардепа та інших осіб у справі щодо незаконного заволодіння коштами державних підприємств НАЕК «Енергоатом» та «СхідГЗК» для вирішення питання про його об’єднання з іншим кримінальним провадженням.

Додамо, що ВАКС надав обвинуваченим у справі Енергоатому та СхідГЗК час на пошук нових захисників.

Також суддя-спікер ВАКС прокоментувала ухвалу колегії суддів у справі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду