Кабмін поклав нові обов’язки на учасників ринку електричної енергії: що відомо

14:22, 5 августа 2020
Уряд змінив Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.
Кабмін поклав нові обов’язки на учасників ринку електричної енергії: що відомо
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Кабмін постановив змінити Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко на своєму Telegram-каналі.

ДП «НАЕК Енергоатом» продає електричну енергію ДП «Гарантований покупець» в обсягах, необхідних для задоволення потреб населення на ОЕС України, за ціною 10,0 грн/Мват.год. Решту виробленої електричної енергії продає на різних сегментах ринку на ринкових умовах.

ПрАт «Укргідроенерго» продає 30% від обсягу відпуску електричної енергії на ГЕС ДП «Гарантований покупець» за ціною 10,0 грн/Мват.год. Решту виробленої енергії продає на різних сегментах ринку на ринкових умовах.

ДП «Гарантований покупець», з метою продажу продажу електричної енергії постачальникам універсальних послуг у торговій зоні «Бурштинський острів» (БУОС), продає електричну енергію, куплену у ПрАт «Укргідроенерго» у торговій зоні «ОЕС України», та закуповує електричну енергію у БУОС в обсягах, необхідних для задоволення потреб населення БУОС.

ДП «Гарантований покупець» продає електричну енергію постачальникам універсальних послуг в обсягах, необхідних для задоволення потреб населення за ціною, яка розраховується як різниця між середньозваженою фіксованою ціною для побутових споживачів і тарифами на послуги з передачі електричної енергії, на послуги з розподілу електричної енергії та на послуги постачальника універсальних послуг, але не менш як 10 грн за 1 МВат/год. Фіксована ціна встановлюється Кабміном.

Зазначається, що рішення прийнято з доопрацюванням в триденний термін.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін пропонує врегулювати питання доступу АРМА до інформації про арештовані активи.

Також Уряд збільшив строки здійснення дисциплінарного провадження.

Додамо, що Україна вийшла ще з однієї угоди з СНД.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду