«Справи Майдану»: завершено досудове розслідування відносно колишнього слідчого

10:40, 18 августа 2020
Правоохоронець за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення правопорушення здійснив службове підроблення, незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру в організації масових заворушень.
«Справи Майдану»: завершено досудове розслідування відносно колишнього слідчого
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013–2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, завершили досудове розслідування відносно колишнього старшого слідчого одного з райвідділів ГУ МВС України в м. Києві, нині адвоката. Про це інформує пресслужба ДБР.

Колишній слідчий міліції підозрюється у:

• зловживанні владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 ККУ);

• службовому підробленні (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ);

• завідомо незаконному затримані (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 ККУ);

• притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 ККУ);

• незаконному перешкоджанні, організації або проведенні зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч. 2 ст. 28, ст. 340 ККУ).

Слідством встановлено, що правоохоронець 21 січня 2014 року за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення правопорушення здійснив службове підроблення, незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру в організації масових заворушень, що призвели до тяжких наслідків, одному з учасників акцій протесту. Згодом старший слідчий безпідставно подав до одного з районних судів міста Києва клопотання про обрання відносно потерпілого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом задоволено.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду міста Черкаси.

Раніше ми писали, що двоє колишніх «беркутівців» постануть перед судом

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області