Україна та Німеччина обговорили деталі наступної зустрічі нормандської четвірки

12:43, 25 августа 2020
Основну увагу міністри країн сконцентрували на припиненні вогню та врегулюванні військового конфлікту на Донбасі.
Україна та Німеччина обговорили деталі наступної зустрічі нормандської четвірки
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

24 серпня з робочим візитом у столиці України перебував Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. Це перший, починаючи з 1991 року, візит німецького високопосадовця в Україну саме в день її Незалежності. У рамках візиту в МЗС України відбулися переговори очільників зовнішньополітичних відомств обох держав Гайко Мааса та Дмитра Кулеби. Про це інформує пресслужба Міністерства закордонних справ України.

У ході зустрічі основна увага була сконцентрована на врегулюванні військового конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією. 

«Дмитро Кулеба подякував Гайко Маасу, а також главі МЗС Франції Жан-Іву Ле Дріану за підтримку його ініціативи провести найближчим часом зустріч міністрів закордонних справ Нормандського формату. Очільник МЗС України підкреслив, що дотримання режиму припинення вогню на Донбасі створює позитивне підґрунтя для просування на шляху дипломатичного врегулювання конфлікту», – йдеться у повідомленні.

Крім того, українська сторона відзначила важливість збереження питання окупованого Криму на міжнародному порядку денному. Міністр закордонних справ України ознайомив німецького колегу з основним змістом і цілями Кримської платформи й висловив впевненість в активній співпраці з німецькими та іншими міжнародними партнерами в рамках реалізації цієї ініціативи.

Також з метою поглиблення й координації всебічного співробітництва між Україною та ФРН міністри домовилися відновити регулярні консультації на рівні зовнішньополітичних відомств. 

З огляду на великі втрати українського народу у Другій світовій війні міністр Дмитро Кулеба наголосив на важливості отримання дозволу німецької сторони на встановлення в Берліні Меморіалу українцям – жертвам війни. 

Додамо, що зустріч радників нормандської четвірки планується на 28 серпня.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 9 грудня 2019 року в Парижі відбулася перша Нормандська зустріч за три роки, на якій сторони дійшли низки домовленостей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день