Чернівці вирішили послабити карантин

14:15, 25 августа 2020
Таке рішення було прийнято попри те, що місто знаходиться у червоній зоні.
Чернівці вирішили послабити карантин
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Міська рада Чернівців вирішила послабити карантин, попри те, що місто знаходиться у червоній зоні. Таке рішення було прийнято на позачерговій сесії міськради, повідомляє molbuk.ua.

Відповідно до рішення у місті дозволено:

  • Роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень (за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння).
  • Роботу суб’єктів господарювання (торгівлі, побутових послуг, ринків, торгових комплексів, кінотеатрів, ДЮСШ, спортивних клубів, секцій), за умови дотримання протиепідемічних заходів.
  • Роботу закладів громадського харчування, за умови присутності в залі не більше 20 осіб, але не менше, ніж 10 квадратних метрів залу на одну людину.
  • Діяльність дошкільних навчальних закладів та ЗОШ, за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Водночас рішення передбачає заборону на:

  • Роботу розважальних закладів, зон у межах торгових центрів.
  • Проведення масових заходів із кількістю учасників понад 20 осіб у закритому приміщенні.

Крім того, ухвала передбачає доручення управлінню освіти Чернівецької міськради "невідкладно підготувати проєкт рішення про відновлення роботи закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти".

Також рішення передбачає рекомендацію органам Нацполіції "не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть відповідно до даного рішення".

Разом з тим, у рішенні вказано, що Чернівецька міськрада звертається до міністра інфраструктури України щодо недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення.

Як відомо, минулого тижня через несприятливу ситуацію із поширенням коронавірусної хвороби, Чернівці, Кіцманський та Заставнівський райони, згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС, внесли до червоної карантинної зони, в якій діють обмеження на роботу громадського транспорту, закладів освіти й ресторанів.

Додамо, що в Україні оновили карантинну карту.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про поділ України на карантинні зони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день