Надрукували бюлетені й переманюють виборців: на Сумщині створили самопроголошену дільницю

13:55, 25 октября 2020
Біля фейкової дільниці грає музика і людей запрошують на голосування, вони йдуть на самопроголошену дільницю замість справжньої.
Надрукували бюлетені й переманюють виборців: на Сумщині створили самопроголошену дільницю
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У селі Соснівка Сумської області жителі сільської громади відмовилися входити до складу ОТГ. Тому організували свою незаконну дільничну виборчу комісію і самостійно надрукували бюлетені. Про це повідомляє керівниця ОПОРИ Ольга Айвазовська на своїй сторінці в Facebook.

Номер незаконної виборчої дільниці такий же, як і у чинної ДВК -  590211. Виборці йдуть голосувати саме туди, в той час як на справжній на даний момент дуже низька явка.

«Біля фейкової дільниці грає музика і людей запрошують на голосування, вони йдуть на самопроголошену дільницю замість справжньої, а на справжній дуже низька явка, адже вона в глибині села знаходиться і біля неї нічого не відбувається, люди не знають, що туди насправді потрібно йти», — написала Айвазовська.

За оцінками юристів ОПОРИ  порушення законодавства відповідно до статей ККУ:

Стаття 353. Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи - членами комісій

Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Те саме діяння, пов'язане з використанням форменого одягу чи службового посвідчення працівника правоохоронного органу, - карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Стаття 110. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.

Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Всі подробиці про те, як проходить день виборів, інформація про явку і порушення – у трансляції «Судово-юридичної газети».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області